The Circle

View Original

WAF 2021’de Türkiye’den hangi isimler yer alıyor?

World Architecture Festival - WAF (Dünya Mimarlık Festivali), bünyesinde farklı kategorilerde, farklı özellikleriyle öne çıkan projeleri görünür kılmayı hedefleyen listeler oluşturuyor. Bu listelerde Türkiye’den isimler yer alırken, listeleri belirleyen jüride de Türkiye’den birçok ismi görmek mümkün. 2021 World Architecture Festival - WAF’ta (Dünya Mimarlık Festivali) yer alan jüri üyeleri, seçilen projeler ve ekipleri sizler için derledik.

WAF, WAF Inside ve alt kategorilerde kazanlar bu yıl fiziksel bir etkinlik olarak geri dönen ve ilk kez 01-03 Aralık tarihleri ​​arasında Lizbon'da gerçekleşecek olan 2021 Dünya Mimarlık Festivali'nde açıklanacak.  WAF hakkında daha ayrıntılı bilgi için bağlantıya tıklayabilirsiniz.


▼ WAF Shortlist: Office-Future Project

Yazgan Design Architecture,
OIZ Office, Ankara, Türkiye

Yeşil dokuyu, doğayı çalışma alanlarının içine katma , iç ve dış arasındaki sınırı muğlaklaştırma misyonu ile yola çıkmış bu proje, avlulu yapısı, yarattığı birliktelik ve zıtlıklarla dikkat çekiyor.Geçirgen ofis mekanları ile yeni bir deneyim öngörüyor.

▼ World Festival of Interiors: WAF Inside Shortlist for Hotels

Yesim Kozanli Architecture & Interior Design
Mercure Hotel Trabzon, Trabzon, Türkiye

Ana ilham noktası Trabzon yöresine ait “Keşan” deseni olan tasarım anlayışı Trabzon’un diğer kültürel ögelerinden de beslenerek otel deneyimine farklı bir yaklaşım getirmeyi amaçlıyor. Mekanda seçilen renk paleti, konukları şehir kaosu hissinden uzaklaştırıp keyifli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

▼ WAF 2021 jürisinde Türkiye’den 5 isim yer alıyor.

Farklı üretim ve çalışmalarıyla mimarlık ve tasarım disiplinlerine katkıda bulunmuş 68 ülkeden 148 üyenin bir araya geldiği WAF jürisinde Türkiye’den de 5 üye bulunmakta. Jüri üyeleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye aşağıdaki görsellere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gonca Arık Çalışkan

Tabanlıoğlu Architects
Senior Associate

Celal Abdi Güzer

Middle East Technical University, Faculty of Architecture, Department of Architecture

Banu Uçak

Ağustos
Co-Founder and Architect

Pınar Dinç Kalaycı

Professor
Gazi University

Tuğçe Rizeli

GEO_ID
Co-Founder and Managing Partner

WAF hakkında daha ayrıntılı bilgi için WAF'ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. WAF shortlist(offices),WAF Inside shortlist(hotels) ve Türkiye’den seçilen jüri üyelerini daha yakından tanımak için ise bağlantılara tıklayabilirsiniz.


See this social icon list in the original post