Istanbul Architecture Diary

TR

Mimarlık ve tasarım etkinlikleri tek bir platformda

Istanbul Architecture Diary, kurucu editörleri Nurgül Yardım Meriçliler ve Nurullah Kaya’nın Londra - İstanbul arasında ürettiği ortak projelerden biri olarak 2022 yılında hayata geçti. İstanbul ağırlıklı olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrinde gerçekleşen etkinlikleri içeren Istanbul Architecture Diary, mimarlık ve tasarım etkinlikleri düzenleyen herkesin etkinlik listelerini yüklemelerine ve yönetmelerine olanak tanıyan açık bir platform.

Nurgül Yardım Meriçliler ve Nurullah Kaya

Mimarlık ve tasarım etkinliklerine dair bir rehber niteliği taşıyan Istanbul Architecture Diary, şehirden ilham almak için harika bir fırsat! Platform, mimarlıkla ilgili İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde gerçekleşen önemli etkinlikleri bir arada sunuyor. İstanbul'un kültürel atmosferinin zenginliğini göstermeyi ve kültürel gündeme erişimi kolaylaştırmayı hedefliyor. 

Önde gelen müzeler, galeriler, kültür kuruluşları, mimarlık okulları ve bağımsız etkinlik organizatörleri tarafından desteklenen The Architecture Diary, en son sergiler, enstalasyonlar, konuşmalar, tartışmalar, film gösterimleri, konferanslar, turlar, yürüyüşler ve daha fazlası hakkında kapsamlı listelerden oluşmakta. Nitelikli kentler için yaratıcı bir ekosistem oluşturma misyonu ile Londra’da mimarlık, planlama ve inşaat alanında bilgi ve politika üreten New London Architecture (NLA) tarafından hayata geçirilen Architecture Dairy, 2005 yılında Londra’da başlayarak 2015 yılında New York, 2017 yılında Boston, 2021 yılında İrlanda ve 2022 yılında İstanbul’un katılmasıyla genişlemeye devam ediyor. 

Istanbul Architecture Diary ekibi, mimarlık, tasarım ve kültür alanlarında üretim yapan tüm kişi ve kurumları bu platformun bir parçası olmaya davet ediyor.

Platforma bu linkten ulaşabilirsiniz: https://istanbul.architecturediary.org/ 

Yeni etkinliklerden haberdar olmak için: https://istanbul.architecturediary.org/subscribe/

Previous
Previous

Istanbul Architecture Diary

Next
Next

Dorodango Workshop / Mono Earth x Mercado