Seçilen Tasarımcılar

Aslı Eylem Kolbaş

Ayça Yılmaz

Deniz Koldaş & Nazlı Mutlu

Deniz Yenidoğan

Gürcan Bulut

Öykü Üner

Yellowdot / Dilara Kan & Bodin Hon

Aslı Eylem Kolbaş

Aslı Eylem Kolbaş, İstanbul temelli bir sanatçı ve mimardır. Lisans eğitiminde İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde mimarlık bölümünden mezun oldu. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Mimari Tasarım programında yüksek lisans eğitimine devam etti. Yüksek lisansını Belçika'da KU Leuven’de tamamladı. Bu esnada, Brüksel'de Manhappen Collective adlı bir sanat ve mimarlık kolektifinin kurucu ortaklarından biri oldu. Yüksek lisans tezinde, araştırmasının ilgi alanlarını kapsayan bir grafik roman çizmeye başladı. Bu konular, yakın geçmişin mimari tipolojileri ve hikaye anlatıcılığı olarak çerçevelenir. Grafik roman, Mamut Art Project '20 ve GEMMS '21'de sergilendi.  Daha sonra, Hollanda'da mimar olarak çalıştı ve yakın geçmişin tipolojilerine daha fazla odaklanma imkanı buldu.

Son zamanlarda ise, mimari tipolojileri incelerken antroposeni ve kentsel fenomenleri araştırmak için çizim ve çeşitli hikaye anlatımı araçları kullanmaktadır. Özneleri 'insandan fazlasını' içerecek şekilde yeniden düzenlerken, mikro-anlatılarla kurguyu yeniden bağlamsallaştırır ve bunun için mevcut yapılı çevreyi irdeler.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve çeşitli dersler verirken araştırmalarına ve grafik romanına devam etmektedir.

Ayça Yılmaz

1993 doğumlu ben Ayça Yılmaz, bana özgürlüğü hissettiren bir şehir olan İzmir’de büyüdüm. Üniversite eğitimimi Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümünde tamamladım ve öğrenim sırasında Fransa'da bulunan L'ecole de Design Nantes Atlantique üniversitesinde değişim öğrencisi olarak yer aldım. Mezuniyet sonrası bazısı Türkiye'de ve bazısı Hollanda’da olmak üzere çeşitli stüdyo ve firmalardaki stajlarımda yeteneklerimi ve bilgi dağarcığımı geliştirme fırsatı buldum. Stajlarım sonrası başladığım profesyonel yaşantımda multidisipliner bir perspektifle çeşitli markalar için ürünler geliştirdim ve tasarladım. Halen yaşamsal ve çevresel diyalektikler üzerine yenilikçi ve fonksiyonel ürünler tasarlamaya devam ediyorum.

Deniz Koldaş & Nazlı Mutlu

Deniz Koldaş, İTÜ iç mimarlık bölümü mezunu olup İstanbul Üniversitesi’nde iç mimarlık bölümünde mekanın sosyal-kuramsal yönü üzerinde çalıştığı yüksek lisansını sürdürüyor. Lisans sonrası AURA İstanbul’da ‘Ev Gezmesi’ isimli araştırma projesi kapsamında bireylerin sokakta mekansal manipülasyon yaratımları üzerine üretti. Bir yıl LaKrea mimarlık ofisinde çalıştıktan sonra yüksek lisansla birlikte Nişantaşı Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başladığı akademik kariyerine devam ediyor. İşlerini yazarak, üç boyutlu fiziksel temsiller yoluyla kurgulayarak, çizerek üretimini sürdürüyor.

Nazlı Mutlu, 2020’de İTÜ iç mimarlıktan mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi Tasarım yüksek lisansına devam ederken 2021’den beri Şevki Pekin Mimarlık ofisinde çalışıyor. Lisans’tan sonra AURA dahilinde İstanbul sokaklarındaki enformel mekansallaşmalar üzerine "Kamuspotu" isimli bir araştırma projesi üretti. Araştırmada mekan ve yer kavramlarını sorgulayan, bağlamında geçici olarak kurulan sosyal mekanlar üzerine kurgusal bir video iş üretti. Yüksek lisanstaki ilk döneminden beri geleneksel ritüel kavramsallaştırılmasının sokak pratikleri ve bedensel temsilleri üzerinden genişletmek için çalışıyor. Araştırmaları dahilinde birçok video performans işi ve yazınsal iş üretmeye devam ediyor.

Lisans eğitimi sırasında tanışan Nazlı ile Deniz, mezun olduktan sonra tasarımda deneysel malzeme araştırmaları yaparken yaratım sürecini bütünsel deneyimlemek için kendi tasarladıkları ahşap mobilyaları atölyede ürettiler. Bu dönem aynı zamanda birçok tasarım yarışmasına katlım gösterdiler. Mekanın kuramsal yönüne ilgi duyuyorlar, bununla birlikte tasarlamak ve üretmek konusunda tutkulu ve heyecanlılar. Bir şeylerin kabul edilen hallerinin ötesini eşelemek, keşfetmek konusunda meraklılar ve iki yıldır ‘Poedat’ aktif üyesi olmayı sürdürüyorlar.

Deniz Yenidoğan

1994 yılında İstanbul Kadıköy'de doğdu. 2012 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Endüstri Ürünleri Tasarımı eğitimine başladı. Çeşitli yarışmalarda aldığı dereceler sonucunda 2019 yılında yurtdışında eğitim bursu ile Milano'daki NABA Akademisi'nde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2020 yılında Rossana Orlandi tarafından düzenlenen “ Guiltless Plastic " projesine seçildi ve Leonardo Da Vinci Teknoloji Müzesi'ndeki sergiye katıldı. 2022 Yılında “Fake Authentic Galeri'nin düzenlediği “Mistakes” isimli sergi ile 2022 Salon Del Mobile'da yer aldı. Prof.Mario Trimarchi ile sanat ve tasarım arasındaki sınırın bulanıklaşması üzerine tez çalışması yaptı. Tasarımda ifadeye öncelik veren, nesne ile kişi arasında diyalog kurabilecek deneysel çalışmalar yapmaktadır. Şu anda Fabio Novembre Stüdyoda tasarımcı olarak çalışmakta ve bireysel projelerine devam etmektedir.

Gürcan Bulut

Çalışmalarını İstanbul’da sürdürmekte olan İç Mimar Gürcan Bulut, 2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi İç mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden mezun olmuştur. Konut, spa ve çeşitli ticari mekanların tasarım ve/veya uygulama projelerini gerçekleştirdikten sonra 2018 yılında, ‘Studiotimtim’ markasını kurmuştur. İç mimari projelerinin yanı sıra ağırlıklı olarak mobilya, aydınlatma ve sanatsal objelere odaklanmaktadır. Tasarım dilinde ağırlıklı olarak geometrik formlara olan tutkusu ve eğlenceli stilizasyon vizyonu öne çıkıyor. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli seçkilerde yer alan Gürcan Bulut’un çalışmalarında, ağırlıklı olarak geometrik formların özgün ve eğlenceli stilizasyonları öne çıkmaktadır. 2022 yılında ‘Of International Design Awards’ta, değerli tasarımcılardan oluşan jüri tarafından çalışmaları birincilik ve ikincilik ödüllerine layık görülmüştür.

Öykü Üner

Öykü Üner 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. New York Institute of Technology Üniversitesinde Mimarlık ve Kentsel Tasarım programı ile yüksek lisans eğitimine devam etti. 2013 yılından itibaren iç mekan tasarımından kentsel planlamalara kadar farklı ölçekli ulusal ve uluslararası ödüllü projelerde yer aldı. 2020 yılında mobilya, mekansal tasarım ve sanat alanlarında keşif odaklı tasarım pratiği olarak Around’u kurdu. Multidisipliner tasarım anlayışını benimseyen tasarım ofisi, iç mekan mobilyalarından mimariye, kentsel mekan tasarımına, dijital sanat işlerine kadar tasarımın farklı ölçeklerinde projeler geliştiriyor. Üretim süreçlerinde farklı malzeme, renk ve formları test ederek, insan ve nesne arasındaki ilişkiyi bütünsel bir yaklaşımla ele almayı önemsiyor. Heykelsi ile işlevsel arasında gidip gelen bir dili birleştirmeyi, geleneksel teknikler ile rasyonel formları yenilikçi bakış açısı ile yorumlayarak beklenmedik atmosferler yaratmanın fiziksel ifadesini misyonu olarak benimsiyor.

Yellowdot Dilara Kan & Bodin Hon

Hong Kong ve İstanbul merkezli tasarım stüdyosu Yellowdot, 2017 yılında Bodin Hon ve Dilara Kan tarafından kuruldu. Renkli ve keşif odaklı özgün yaklaşımlarını harmanlayan Yellowdot, bu çalışma disiplinini sürdürülebilir değerlerle birleştirmektedir. Bu sayede bir çok farklı endüstri ile iş birlikleri gerçekleştirerek sektörler arası bilgi aktarımını tasarım ve süreçlerine yansıtmaktadırlar. Uluslararası portfolyolarında; aydınlatma, mobilya ve ev aksesuarından, gözlük tasarımına kadar farklı birçok ürün grubu yer almaktadır. Istituto Europeo di Design Milano'da tanışmalarından bu yana Bodin ile Dilara, farklı kültürel geçmişlerini ve sanatsal becerilerini birleştirerek iz bırakan projeler gerçekleştirmeyi hedefliyor.