Jüri
Tom Dixon, 1980'lerin ortalarında, kaynak yaparak mobilya kurtaran bir çizgiye sahip ve resmi bir eğitime sahip olmayan bir tasarımcı olarak öne çıkan bir yenilikçidir. İtalyan devi Cappellini ile çalışırken, büyük beğeni toplayan 'S' Sandalyesini tasarladı.
90'ların sonunda Tom, Habitat'ta Kreatif Direktör oldu ve Terence Conran'ın basit, modern tasarımla günlük hayatı zenginleştirme vizyonunu sürdürürken markayı canlandırdı. 2001'de Tom, İngiliz tasarımına yaptığı hizmetlerden dolayı Kraliçe Majesteleri tarafından OBE ile ödüllendirildi. 2014 yılında Maison & Objet, Paris'te 'Yılın Tasarımcısı' ödülüne layık görüldü. 2019 yılında RHS Chelsea Flower Show'da En İyi Bahçe dalında gümüş madalya aldı ve aynı yıl British Land Celebration of Design Awards'da prestijli Londra Tasarım Madalyası ile ödüllendirildi. Tom, endüstrinin en çok övülen İngiliz tasarımcılarından biridir ve uluslararası alanda önemli ölçüde özgün bir yetenek olarak kabul edilmektedir.
Galatasaray Lisesi'nden sonra İTÜ Mimarlık Bölümü'nden 1993 yılında mezun oldu. Metropolitan Catalunya Politeknik Üniversitesi’nde sürdürdüğü Mimarlık Mastırı ve çeşitli mimari deneyimleri takiben 1995 yılında, 1990 yılında kurulmuş olan Tabanlıoğlu Mimarlık’a ortak olarak katıldı. Merkezi İstanbul’da olan Tabanlıoğlu Mimarlık, Dubai (BAE), Doha (Katar), New York (A.B.D.) ofisleri ve yaklaşık 150 çalışanıyla projelerini, Türkiye’de olduğu gibi dünyanın farklı coğrafyalarında da sürdürüyor.
Projeleriyle layık görüldü ödüllerin yanısıra mesleki başarısını onurlandırmak üzere Melkan Gürsel’in şahsına verilen bir çok ödül var; 2008 yılında ‘The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies’ tarafından, ‘Avrupa’nın 40 yaş altı en iyi 40 mimarından biri’ (40 Under 40) olarak seçilen Melkan Gürsel, 2015’te Fifty Under Fifty: Innovators of the 21st Century değerlendirmesinde 21.YY’ın 50 Yenilikçi isminden biri seçildi.
Tarihi ve kültürel mirasla ve güncel değerleri buluşturan, çağdaş tasarımlarıyla “ilk” olma özelliği taşıyan projeleri, özendirici, yönlendirici özelliklerinin yanısıra, mimari ve sosyal bağlamda ait oldukları dönemi ve yeri yansıtmaktadır.
Defne Koz is co-founder, partner of Koz Susani Design, an award winner, innovative studio based in Chicago, with Marco Susani, where she designs iconic, emotionally engaging, innovative award winning products and experiences.
Their designs span from domestic objects to high-tech devices, from hi-touch materials to interaction design, from luxury crafts to mass-manufactured products, always focusing on hi-quality design that embraces vision and innovation while preserving human, emotional qualities.
Working along the edges of a triangle that consists of Turkey, Italy and the US, Koz synthesizes her Turkish aesthetic values with Italian design philosophy where she studied design.
Since she co-founded Koz Susani Design, Koz has been awarded many prestigious design awards thanks to her design principles that defy areas of specialization, making her capable in almost every other subcategory.
Koz believes that a designer's true mission is to go beyond "shaping an object" and produce ideas about the future and bring them to life.
1998 yılında Mimar Sinan Guzel Sanatlar Universitesi Mimarlık Fakultesi’nden mezun olan Seyhan Özdemir Sarper 2003 yılında Sefer Çağlar ile birlikte Autoban’ı kurdu. Multi-disipliner bir tasarım stüdyosu olan Autoban, mimari, iç mimari ve ürün tasarımı alanlarında deneysel yaklaşım, zanaat ve yenilikci teknikleri ustalıkla yorumlayarak kullanıcıları yeni ve farklı deneyimlerle bulusturan çalışmalar yapmaktadır.
Çok farklı projeler içeren portföylerinde çalışmaları, modern şekillerde yeniden tasarlanan tanıdık formlar ve malzemelerle karakterize edilir. Otel, mağaza, konut, ve diğer alanlarındaki projeleri İstanbul’un siluetini oluşturulmasında katkıda bulunmuştur. İstanbul'da başlayan yolculukları Londra, Manchester, Maldivler, Tayland gibi Avrupadan Hint okyanusa uzanan ülke ve şehirlerde projeleri devam etmektedir. Portfolyolarındaki otel, havaalanı, terminal gibi çeşitli büyük ölçekli ikonik projeleri geniş kitlelere uzanmaktadır.
Autoban’ın dünya çapında 50’den fazla yerde satılan imzalı ürünleri, en son olarak da Dalaespada için tasarladıkları Autoban Renewed koleksiyonu, yer almaktadır. Autoban’ın kurucusu ve tasarım başkanı olan Seyhan Özdemir Sarper, çeşitli yerel ve uluslararası konferanslarda konuşmacı olarak katılmıştır, aynı zamanda uluslararası mimarlık ve tasarım ödüllerinde juri üyeliği yapmıştır
Mehmet Ali Uysal 1976 yılında Mersin'de doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Sanatçı, 2009 yılından beri Pi Artworks tarafından temsil edilmektedir.
Yurtiçinde ve yurtdışında katıldığı önemli sergi ve misafir programları arasında İstanbul'da Tebdilimekan (2005) ve Almanya'da Gallery Eigheinheim'da Ekslibris (2008), Fransa'da Contemporary Art Residence Le Vent Des Forets (2008) kişisel sergileri yer almaktadır.
Mehmet Ali Uysal, içinde bulundukları binanın malzemesiyle bütünleşen, mekanı dönüştüren ve hem izleyicinin mekan algısını hem de içinde hareket etme şeklini değiştiren büyük ölçekli yerleştirmeler yaratıyor. Bugün, çağdaş sanatı yaratma, sergileme ve algılama süreci, kusursuz ve el değmemiş görünmek için tarihinin izlerini sürekli olarak silen sade, beyaz duvarlı galeri alanıyla derinden iç içe geçmiş durumda. Uysal, bu geleneği tersine çevirmek ve beyaz küpün yapısına doğrudan müdahale ederek ve hem biçimsel özelliklerini hem de miras kalan gelenekleri yıkarak galeri mekanını canlı bir varlık olarak yeniden canlandırmak istiyor.